Juotavaa jäätelöä ja halpoja kirjoja

Eilen opiskelin ahkerasti Digitaalisen median tenttiä varten ja haaveilin samalla ihanasta suklaajäätelöannoksesta. Samassa muistin, että meillä pitäisi olla täysin avaamaton ja suklainen Aino-kermajäätelö pakastimessa. Päätin kuitenkin vielä hetken kiduttaa itseäni ja jatkaa opiskelua. Niinpä tunnin ajan opiskelin ja kasvatin itsessäni jäätelön nälkää. Lopulta päätin palkita itseni ja painelin keittiöön. Samassa, kun tartuin pakastimen oveen, muistin karun totuuden: jäätelö oli jäänyt keittiönpöydälle edellisenä päivänä. Nyt se oli jo juotavaa ja tuskin enää hyvää. Pettyneenä ja katkerana palasin opiskelujeni pariin. "Ei jäätelöä tänään Saulille".

Olen huomannut vuosien varrella, että toisinaan minulla on omituinen taipumus saattaa itseni outoihin ja noloihinkin tilanteisiin. Tehdä asioita, joita moni ei edes tahallaan pysty tekemään. Viittaan tässä nyt ennen kaikkea tällaisiin tilanteisiin. Tänään onnistuin kolauttamaan pääni yhtä aikaa sekä auton kattoon että etuoveen. Kokeilkaapa tehdä perässä! Tai älkää kokeilko, sattuu :)

Käväisin tänään Jyväskylän kirjastossa katselemassa millaisia kirjoja siellä on poistomyynnissä. Löydettyäni oikean huoneen hämmästyin ja häkellyin. Kokonainen huone täynnä kirjoja ja kaikki lähtee maksimissaan euron kappalehinnalla! Kaltaiselleni kirjafriikille kyseessä oli lähes paratiisimainen paikka. Seisoessani suu auki oven edessä samaistuin välittömästi naisiin kenkäkaupassa alennusmyynnin aikaan. Ei sillä väliä, että kirjoja on tälläkin hetkellä kymmeniä lukematta. Tai sillä, etten tiedä koska kerkeän lukea edes osan niistä. Kun halvalla saa mielenkiintoisia kirjoja, niin pakkohan sitä on ostaa. Mukaan lopulta tarttui 11 kirjaa, joista kahdeksan on enemmän tai vähemmän teologisia, yksi historiateos sekä kaksi nörttikirjaa. Puolustukseksi täytyy sanoa, että hinta oli halpa (11€) ja vaimo kehotti käymään katsomassa poistomyyntikirjoja.

2 kommenttia: