Olen odottanut sinua 2010 vuotta

Otsikossa oleva teksti tipahti tänään postiluukusta asuntoomme. Kyse on Jyväskylän seurakunnan lehden, Henki & elämä kansikuvasta, jossa poseeraa moderneissa vaatteissa kovasti Jeesusta muistuttava pitkähiuksinen ja parrakas mies. Parhaimman käsityksen asiasta saa katsomalla itse ko. kansikuvaa. Sinänsä hauska ja hyvin oivallettu idea. Jeesus on odottanut meitä 2010 vuotta. Mutta lehden tekemä sovellus minusta pikkuisen ontuu. Ainakin kansikuvasta saa sellaisen käsityksen, että Jeesus on odottanut minua 2010 vuotta, jotta voisin äänestää tulevissa seurakuntavaaleissa. Vaikka seurakuntavaalit ovatkin tärkeä asia, niin ehkä kuitenkaan Jeesus ei ole 2010 vuotta odottanut, että pääsisimme äänestämään vaaleissa.

Mutta Jeesus on odottanut sinua ja minua, siitä ei pidä erehtyä. Hän on odottanut ja odottanut vuosi vuoden jälkeen – odottanut. Miksi? Mikä voi olla niin arvokasta ja tärkeää, että Jeesus jaksaa odottaa 2010 vuotta tai edes muutamia vuosia? Tänä päivänä turhaudumme jo viiden minuutin jonottamisesta kaupan kassalla, mutta 2010 vuotta? Se on pitkä aika odottaa. Omasta kokemuksesta voimme sanoa, että odottaminen on helpompaa mikäli tiedämme, että se mitä odotamme on odottamisen arvoista. Joten jos Jeesus on jaksanut odottaa 2010 vuotta, niin sen asian, mitä Jeesus odottaa täytyy olla jotain todella arvokasta ja tärkeää. Mitä Jeesus siis odottaa? Ehkä jotain aavistusta siitä saamme seuraavasta Matteuksen evankeliumin kohdasta:

"Voi sinua, Jerusalem! Sinä tapat profeetat ja kivität kaikki, jotka Jumala lähettää luoksesi. Miten usein olenkaan halunnut koota lapsesi turviini niin kuin kanaemo kokoaa poikasensa siipiensä alle, mutta te ette ole suostuneet tulemaan." (Matt. 23:37)

Päivä päivän jälkeen, kuukausi kuukauden jälkeen, vuosi vuoden jälkeen Jeesus odottaa kädet levällänsä valmiina vastaanottamaan omansa. Hänen ainoa päämääränsä on suojella meitä – ennallistaa ja eheyttää sitä, mitä saatana on tuhonnut. Mutta kuukausi kuukauden jälkeen me emme useinkaan suostu tulemaan Jeesuksen luokse. Ja kuitenkin Jeesus tästä kaikesta huolimatta jaksaa edelleen odottaa ja tekee kaikkensa, että me kääntyisimme hänen puoleensa.

0 comments: