Aattelin vähän päivitellä kuulumisia

Taitaa olla kuudes viikko meneillänsä Isossa Kirjassa ja pääsääntöisesti mukavaa on ollut. Monet ovat kyselleet kuinka vaunussa asuminen on sujunut. Yllätävän kivuttomasti ainakin toistaiseksi. Yöt ovat olleet kohtuullisen lämpimiä, joskin olen jo talvimakuupussin ottanut käyttöön. Syönyt olen joko Isossa Padassa tai sitten kokkaillut itse jotain helppoa tai lämmitellyt vaimon tekemiä ruokia. Eipä mulla mitään hätää ole täällä ollut. Paitsi vaimo on tietysti puuttunut, mikä aiheuttaa pitkän miinuksen (ja ehkä vähän hätääkin välillä).

Opiskelut ovat pyörähtäneet vauhdilla käyntiin. Yksi kurssi (teologia ja tieteen filosofia) on jo ohi ja toinen (seurakunnan jumalanpalvelus) loppuu tällä viikolla. Päättötyötä olen kovasti yrittänyt vääntää aiheesta Kuka on Paavalin "minä" Room. 7:14-25. Esseitä meillä ei onneksi ole kuin kaksi tänä syksynä, joista toinen pitää palauttaa heti syysloman jälkeen. Teen sen aiheesta hoitava jumalanpalvelus. Tätä varten ostin myös käytettynä huuto.netistä Aija Paakkunaisen Hoitava jumalanpalvelus -kirjan. Sain sen reilun viiden euron hintaan sisältäen postikulut. Ei paha. Toinen essee on Tekstiä selittävän saarnan -kurssille, mutta se ei ole vaikea. Käytännössä siinä pitää tehdä tekstiä selittävä saarna ja kirjoittaa se auki esseeksi.

Työpalveluna täällä IK:ssa siivoilen kirjastoa joka keskiviikko. Saan sillä kuitattua viikon työpalvelut ja opintomaksuista yhteensä 670e pois. Toisaalta hauskaa, että saan kerralla tehdyksi viikon työpalvelut. Tosin se tarkoittaa sitä, että keskiviikko on überkiireinen päivä. Ensin 12:35 asti koulua, sitten nopeasti lounasta, jonka jälkeen heti siivoamaan kirjastoa. Siivous pitää olla ohi klo. 17:00 mennessä, koska silloin kirjasto menee kiinni. Sitten nopeasti suihkuun ja jotain syömistä ja sitten saakin jo lähteä Betanialle jumalanpalvelukseen. Kiirusta siis pitää, mutta eipä tarvitse murehtia työpalvelusta enää muina päivinä. Sählykin muuten alkoi viime torstaina. Oli mukavaa olla taas kahden vuoden tauon jälkeen maalissa. Tällä viikolla en, harmi kyllä, pääse säbäilemään, koska Jyväskylässä hsrk järjestää Parisuhteen palikat -teemaillan. Menemme vaimon kanssa siis sinne.

0 comments: