Herätettiinkö Jeesus kuolleista?


Kiirusta tuppaa olemaan, mutta yritetään silti pitää edes jonkinlaista julkaisutahtia #apokuun vuoksi.

Yksi vastalause kristinuskon totuudellisuutta kohtaan on ollut se, että opetuslapset vain keksivät koko ajatuksen siitä, että Jeesus oikeasti nousi kuolleista. Että he olivat niin traumatisoituneet mestarinsa yllättävästä ja julmasta kuolemasta, että halusivat ylläpitää elämäänsä Jeesuksen kanssa keksimällä ajatuksen Jeesuksen ylösnousemuksesta.
"Mutta kun he [opetuslapset] kuulivat, että hän eli ja että Maria oli hänet nähnyt, eivät he uskoneet." (Mark. 16:11)
Tätä ajastusta vasten yllä oleva jae Markuksen evankeliumista näyttää hämmentävältä. Jos opetuslapset keksivät koko jutun, miksi Markus väittää näin? Maria ja kumppanit riemuissaan kertoivat Jeesuksen elävän, mutta opetuslapset pitivät naisten juttuja turhanpäiväisenä. Eivätkä he näyttäisi uskoneen vielä sittenkään, kun Emmauksen tien kulkijat sanoivat vastaavaa (jae 13).

Huomattavaa onkin, että evankeliumien mukaan tyhjä hauta ei vielä synnyttänyt uskoa Jeesuksen ylösnousemukseen. Tämä on varsin kiusallinen seikka Pietarille ja muille opetuslapsille, jotka muodostivat alkuseurakunnan johdon ja ytimen. Vahvat uskonsankarit eivät uskoneet itsekään, kun ensimmäisiä sanomia Jeesuksen ylösnousemuksesta alettiin levittää! Tällaista kiusallista seikkaa tuskin olisi laitettu evankeliumiin, ellei niin oikeasti olisi tapahtunut.

0 comments: