Mitä Facebook voi kertoa uskosta? Osa 2

Kuinka monta ystävää sinulla on Facebookissa? Itselläni taitaa olla vajaa kolmesataa. Muistan sen ajan, kun niitä oli ehkä kolme. Ajan, jolloin fb ei ollut niin yleinen ja vasta tulossa kuin aamuauringon ensisäteet. Tuolloin käytin vielä kohtuullisen aktiivisesti Myspacea. Sielläkin oli mahdollisuus hankkia ystäviä ja jokaisella rekisteröityneellä jäsenellä oli ainakin yksi kaveri valmiina – Tom Anderson. Hän oli Myspacen perustaja ja toiminnanjohtaja jonkin aikaa.
Uskossa on vähän sama meininki. Kun sisäänkirjaudumme uskoon, meillä on jo yksi ystävä – Jeesus Kristus. Toisin kuin Tom, tämä kaveri on paljon halukkaampi osallistumaan aktiivisesti elämäämme. Kertomaan mitä kannattaisi tehdä ja mitä ei kannattaisi tehdä. Rakastamaan ja välittämään meistä. Jeesus ei ole etäinen ja kylmä, vaan läheinen ja lämmin. Häntä ei tarvitse lähestyä taikasanojen ja -rimpsujen kautta, vaan hänelle voi vuodattaa sydämen tuskat ja ahdistukset, mutta myös sen ilon ja onnen. Kuten Jeesus itse sanoo:

"En sano teitä enää palvelijoiksi, sillä palvelija ei tunne isäntänsä aikeita. Minä sanon teitä ystävikseni, olenhan saattanut teidän tietoonne kaiken, minkä olen Isältäni kuullut." (Joh. 15:15)
Mutta Jeesus ei ole ainoa, joka haluaa olla ystävämme. Uskoon sisäänkirjauduttuamme tulemme osaksi kansainvälistä Kristuksen ruumista, eli seurakuntaa. Olemme silloin osa isoa perhettä. Meillä on jo valmiina monta ystäväpyyntöä ja meidän tehtäväksi jää vain hyväksyä ne. Uskaltautua itsekin avautua ja olla ystävänä muille.

0 comments: